26 Ocak 2009 Pazartesi
MASUM CİPSLER
Yağlı ve yüksek kalorili Cipslerin cazibesi tartışılmaz ,,yerken tanrım bunu yememeliyim diye düşündüğümüz birkaç tane yedikten sonrada amaaan boş ver deyip soslara bandıra bandıra yediğimiz ve yedikten sonra da keşke yemeseydim dedirten şeytan icadı atıştırmalıkları masumlaştırıp sizlere sunuyorum
Bunlar gerçekten de çok lezzetli ve masumlar
Zertin Ezmeli Cips
Malzemeler
1 ad yufka
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
su
karabiber
kekik
yapılışı
1-) zeytin ezmesinin içine biraz su ilave ederek fırçayla kolay sürülebilir ama çok da akışkan olmayan bir kıvama getirdikten sonra içine baharatları ekleyerek iyice karıştırın,
2-tezgahın üzerine serilmiş olan yufkanın yarısına fırça yardımı ile hazırladığınız sösu ince bir tabaka halinde sürün,
3-keskin bir bıçakla istediğiniz kalınlıkta şeritler halinde kestikten sonra bu şeritleri üst üste koyup üçgen şeklinde kesin ve fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin,
4-180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin
tavsiye : peynirli diplerle nefis oluyor…
Lavaş Ekmeğinden Baharatlı Cips
Malzeme
3 ad lavaş ekmeği
zeytin yağı
karabiber
kekik
kırmızı pul biber
yapılışı
1-zeytin yağının içerisine tüm baharatları ekleyin,
2-bir fırça yardımı ile bir lavaşın üzerine iyice sürün ve diğer lavaşı onun üzerine koyduktan sonra onun üzerine de sostan sürün bu şekilde bütün lavaşları üzerlerine sos sürerek üst üste yerleştirin,düzgün üçgen dilimler halinde kesin ve uzun üçgenleri tam ortalarından tekrar keserek fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin
3- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika( üzeri kızarana ve gevrek bir hal alana kadar)pişirin..
tavsiye :baharatlı ve domatesli diplerin yanına …
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder