1 Şubat 2009 Pazar


ZENCEFİLLİ KURABİYE

Malzemeler

500 gr un
300 gr tereyağ
200 gr pudra şekeri
2 ad yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
vanilya
yapılışı

1-unu bir kaba eleyin, içine pudra şekeri ,vanilya ,toz zencefil bir tutam tuz ekleyip iyice karıştırın,
2-toz malzemenin içine soğul olan tereyağını küp kesilmiş olarak ekleyip parmak uçlarınızla iyice karıştırın (tereyağ unun içinde küçük zerreler haline gelmeli)
4- yumurtaları ilave ederek yoğurun (çok fazla yoğrulması hamura elastikiyet kazandırır bu da kurabiyenin gevrek olmasını engeller bu nedenle tüm malzeme birbirine karışınca yoğurma işlemi bitmeli)
5-hamuru üzeri kapalı olarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin,
6-dolaptan çıkardıktan sonra merdane ile açıp kalıpla şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin,
7-önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 10-12 dk pişirin ,
8-iyice soğuduktan sonra üzerini yazı şekeri ile süsleyebilirsiniz…