BADEMLİ ÇİKOLATA
MALZEMELER
125 gr bitter çikolata
100 gr file badem
30 gr pudra şekeri
50 gr kakaoyağı
YAPILIŞI
1-bademler pudra şekeri ile karıştırılarak birkaç damla su ile şekerin bademlerin üzerine yapışması sağlanır,fırın kağıdı serili tepsiye ince bir tabaka halinde serilerek 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 8-10 dk kadar pişirilir
2-çikolata benmari de eritilerek içerisine eritilmiş kakao yağı ilave edilir
3-çikolata karıştırılarak soğutulur ideal ısısı 30-32 derece (çikolatayı dudağınıza sürdüğünüzde herhangi bir ısı hissetmiyorsanız ideal ısıda demektir)
4-soğumuş olan bademler çikolaya eklenerek karıştırılır
5-bir kaşıkla yağlı kağıdın üzerine istenilen büyüklükte parçakar dökülür,oda ısısında donması beklenir