30 Mart 2009 Pazartesi



EV ERİŞTESİ

Malzemeler

500 gr un
2 ad yumurta
süt
tuz
yapılışı

1-un elenerek tezgahın üzerine bit tepecik halinde dökülür ,ortasına bir çukur açılır ve yumurtalar bu çukura kırılır,tuz ilave edilir,yavaşça yoğrulmaya başlanır süt hamurun kıvamını ayarlamak için kullanılır ,kamurun kıvamının oldukça sert olması gerekiyor bu nedenle sütü yavaşça ilave etmelisiniz.(hamuru mikserle de yoğurabilirsiniz)
2-hazırlanan hamur üzeri nemli bir bezle kapalı olarak yarım saat kadar dinlendirilir.
3-dinlendirilen hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı merdane veya varsa makarna açma makinesında açın ve bu şekilde kuru bir ortamda 1 saat kadar hamur birbirine yapışmayacak ve kolay kesilebilir hale gelene kadar kurutun,
4-hamuru önce 3-4 cm lik şeritler halinde kesip bu şeritleri üst üste koyduktan sonrada istediğiniz kalınlıkta şeritler halinde kesin ve kesilen hamuru kuru ve temiz bir bezin üzerinde mümkün olduğunca sıcak bir ortamda kurutun.
Bu şekliyle bez torbaların içinde uzun zaman muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: