26 Mart 2009 Perşembe











PORTAKALLI TRUFF

MALZEMELER

50 gr krema
100 gr bitter çikolata
10 cl portakal likörü
10 cl malibu
13 gr portakal şekerlemesi
13 gr tereyağı
üzeri kaplamak için kakao

YAPILIŞI

1-krema kaynama noktasına gelene kadar pişirilir,parça çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır,
2-likör ve portakal şekerlemesi ve tereyağ ilave edilerek mikserle yüksek devirde çırpılır
3-rengi açılıp köpükümsü bir doku alana kadar çırpılır
4-dikdörtgen bir kalıba 2 cm kalınlığında olacak şekilde dökülür ve buzdolabında iyice donana kadar bekletilir
5-eşit büyüklükte kareler halinde kesilerek her bir parça avuç içinde yuvarlanır ve tekrar donması için buzdolabında bekletilir
6-yeteri kadar donduktan sonra kakao ile kaplanır

Hiç yorum yok: