PORTAKALLI TRUFF
MALZEMELER
50 gr krema
100 gr bitter çikolata
10 cl portakal likörü
10 cl malibu
13 gr portakal şekerlemesi
13 gr tereyağı
üzeri kaplamak için kakao
YAPILIŞI
1-krema kaynama noktasına gelene kadar pişirilir,parça çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır,
2-likör ve portakal şekerlemesi ve tereyağ ilave edilerek mikserle yüksek devirde çırpılır
3-rengi açılıp köpükümsü bir doku alana kadar çırpılır
4-dikdörtgen bir kalıba 2 cm kalınlığında olacak şekilde dökülür ve buzdolabında iyice donana kadar bekletilir
5-eşit büyüklükte kareler halinde kesilerek her bir parça avuç içinde yuvarlanır ve tekrar donması için buzdolabında bekletilir
6-yeteri kadar donduktan sonra kakao ile kaplanır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder