26 Mart 2009 Perşembe











TARÇINLI VE FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER

300 gr un
100 gr şeker
150 gr tereyağı
1 ad yumurta
100 ml süt
½ paket kabartma tozu

üzeri için tarçınlı şeker

60 gr toz şeker
60 gr toz fındık
2 t/k tarçın
(üç malzeme birlikte karıştırılır)

YAPILIŞI

1-tereyağı unun içerisinde ufalandıktan sonra diğer tüm malzemeler ilave edilerek yoğurulur
2-hamur 1 saat buzdolabında dinlendirildikten iki eşit parçaya bölünür
3-hamurun yarısı merdane ile düzgün bir daire şeklinde açıldıktan sonra üzerine toz karışımdan serpilerek eşit üçgenler halinde kesiletek her bir parça kenardan ortaya doğru rulolar yapılarak tepsiye yerleştirilir,
4-hamurun kalan yarısı da aynı şekilde şekillendirilir
5-180-200 derece önceden ısıtılmış olan fırında 15-20 dk pişirilir

Hiç yorum yok: