26 Mart 2009 Perşembe












BADEMLİ ÇİKOLATA

MALZEMELER

125 gr bitter çikolata
100 gr file badem
30 gr pudra şekeri
50 gr kakaoyağı

YAPILIŞI

1-bademler pudra şekeri ile karıştırılarak birkaç damla su ile şekerin bademlerin üzerine yapışması sağlanır,fırın kağıdı serili tepsiye ince bir tabaka halinde serilerek 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 8-10 dk kadar pişirilir
2-çikolata benmari de eritilerek içerisine eritilmiş kakao yağı ilave edilir
3-çikolata karıştırılarak soğutulur ideal ısısı 30-32 derece (çikolatayı dudağınıza sürdüğünüzde herhangi bir ısı hissetmiyorsanız ideal ısıda demektir)
4-soğumuş olan bademler çikolaya eklenerek karıştırılır
5-bir kaşıkla yağlı kağıdın üzerine istenilen büyüklükte parçakar dökülür,oda ısısında donması beklenir

2 yorum:

Seda dedi ki...

Yeşimcim NERELERDESİN DERKEN MAŞŞALLAH DÖKTÜRMÜŞSÜN ELLERİNE SAĞLIK HEPSİNİ DENEYECEĞİM:))))

mutfakta biri var dedi ki...

nihayet döndüm Seda,tarifleri uyğulayıp resim çekiyorum ama bir türlü yayınlamaya fırsatım olmamıştı fırsatını bulunca da peş peşe yazdım ...birikenler var elimde yakında onlarıda sıralarım ,,senden de tarifler bekliyoruz öyle resim yetmez:)