26 Mart 2009 Perşembe












ÇİKOLATALI VE PORTAKALLI MUFFİN

MALZEMELER

4 ad yumurta
1 s/b toz şeker
½ s/b sıvı yağ
1 ad portakal suyu
1 ad portakal kabuğu rendesi
100 gr bitter çikolata
un

YAPILIŞI

1-yumurta ve toz şeker traş köpüğü kıvamına gelene kadar iyice çırpılır
2-sıvıyağ ve portakal suyu ayrı bir kaba koyulur ve unun yarısı bu karışıma eklenerek karıştırılır
3-unun kalanına kabartma tozu ile birlikte bir kaba elenir ve üzerine sıvıyağ,portakal suyu ve un karışımı eklenir karıştırmadan önce yumurtalı karışım da eklenir ve hepsi birlikte bir spatula yardımı ile katlayarak yani yavaşça alttan üste karıştırılır.
not:bu şekilde kabartılmış olan yumurta sarısı ve şeker karışımını söndürmeden karıştırmış oluruz ,kekin hafif ve kabarık olması için bu önemli.
4-çikolata benmari de eritilerek hamura ilave edilerek yavaşça karıştırılır
5-hamur yağlanmış ve unlanmış olan muffin kalıbına dökülür
6-170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirilir

ÜZERİ İÇİN KREMA TARİFİ ŞEKER HAMURLU PASTA TARİFİNDEKİ KREMA
İLE AYNI
Krema da farklı bir lezzet arayanlar portakal çiçeği likörü kullanabilir gerçekten çok yakışıyor.

1 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

çok cici olmuşlar ellerine sağlık kremasına bayıldım